РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

13 березня 2020 року

Вінниця

№ 190

 

Про комісію з організації та розподілу 

товарів, поміщених у режим відмови на

користь держави, що зберігаються на складі

Одеської митниці Державної митної служби

та переданих до сфери управління Вінницької

обласної державної адміністрації

 

Відповідно до пункту 2 розпорядження Кабінету Міністрів України від    29 січня 2020 року № 143-р «Про передачу товарів, поміщених у режим відмови на користь держави, що зберігаються на складі Одеської митниці Державної митної служби», з метою організації та розподілу товарів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу та під опікою; дітей, які мають статус члена сім’ї загиблого під час участі в антитерористичній операції та/або операції об’єднаних сил; дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, які перебувають у місцях компактного проживання:

1. Утворити комісію з організації та розподілу товарів, поміщених у режим відмови на користь держави, що зберігаються на складі Одеської митниці Державної митної служби, та переданих до сфери управління Вінницької обласної державної адміністрації у складі згідно із додатком та затвердити положення про неї, що додається.

2. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Наталю Заболотну.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації     

Владислав СКАЛЬСЬКИЙ

 

 

 

 

 

                                                                                              Додаток

до розпорядження голови

облдержадміністрації

13 березня  2020 року № 190

 

С К Л А Д

комісії з організації та розподілу товарів, поміщених у режим відмови на користь держави, що зберігаються на складі Одеської митниці Державної митної служби, та переданих до сфери управління Вінницької обласної державної адміністрації 

 

ЗАБОЛОТНА

Наталя Михайлівна

заступник голови облдержадміністрації, голова комісії

ДОРОШ
Тетяна Станіславівна

начальник Служби у справах дітей облдерж-адміністрації, заступник голови комісії 

БАГРІЙ

Тетяна Петрівна

головний спеціаліст відділу усиновлення та сімейних форм виховання Служби у справах дітей облдержадміністрації, секретар комісії

ДУДАР

Ірина Василівна

головний спеціаліст відділу усиновлення та сімейних форм виховання Служби у справах дітей облдержадміністрації

НОВИЦЬКИЙ

Сергій Михайлович

голова  Вінницького відокремленого підрозділу громадської організації «Всеукраїнська асоціа-ція прийомних батьків» (за згодою)

СТОЯЛОВА

Олена Володимирівна

директор Вінницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

СТРЕЛКОВ

Сергій Євгенович

заступник начальника відділу інфраструктури, держмайна та господарської діяльності Поділь-ської митниці Державної митної служби (за згодою)

ЧЕБУРЕЙ

Валентина Василівна

заступник начальника Служби у справах дітей облдержадміністрації – начальник відділу усиновлення та сімейних форм виховання

ЯРМОЛЕНКО

Світлана Анатоліївна

начальник управління сімейної політики та оздоровлення Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації

 

 

Начальник Служби у справах дітей

облдержадміністрації 

Тетяна ДОРОШ

 

 

                                  ЗАТВЕРДЖЕНО

                                  Розпорядження голови

                                  облдержадміністрації

                                  13 березня 2020 року № 190

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про комісію з організації та розподілу товарів, поміщених у режим відмови на користь держави, що зберігаються на складі Одеської митниці Державної митної служби, та переданих до сфери управління

Вінницької обласної державної адміністрації

 

1. Комісія з організації та розподілу товарів, поміщених у режим відмови на користь держави (далі – комісія) утворена з метою розподілу товарів, поміщених у режим відмови на користь держави, що зберігаються на складі Одеської митниці Державної митної служби, та переданих до сфери управління Вінницької обласної державної адміністрації і забезпечення ними дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу та під опікою; дітей, які мають статус члена сім’ї загиблого під час участі в антитерористичній операції та/або операції об’єднаних сил; дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, які перебувають у місцях компактного проживання.

2. У своїй діяльності комісія керується Конституцією і законами України, актами Верховної Ради України, указами і розпорядженнями Президента України, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України та цим Положенням.

3. До складу Комісії входять:

голова комісії, заступник голови комісії, секретар, працівники Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації, а також, за згодою, представники Вінницької митниці Державної фіскальної служби України, Вінницького відокремленого підрозділу громадської організації «Всеукраїнська асоціація прийомних батьків», законні представники дітей, інші громадські організації діяльність яких пов'язана із дітьми-сиротами та дітьми, позбавлених батьківського піклування, а також особами із їх числа, які виховуються в дитячих будинках сімейного типу, прийомних сім’ях, в сім’ях опікунів/піклувальників, дітьми, які мають статус члена сім’ї загиблого під час участі в антитерористичній операції та/або операції об’єднаних сил; дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, які перебувають у місцях компактного проживання.

Комісію очолює голова, який за посадою є заступником голови облдержадміністрації. Із складу комісії визначається заступник голови та секретар комісії.

Персональний склад комісії затверджується розпорядженням голови облдержадміністрації.

4. Комісія має право:

одержувати від підприємств, установ та організацій, органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, об’єднань громадян необхідну інформацію, документи та інші матеріали для виконання покладених на комісію завдань;

у разі потреби залучати до розгляду питань, що належать до її компетенції, відповідних фахівців науково-дослідних установ, підприємств, установ, організацій, об’єднань громадян за погодженням з їх керівниками.

5. Комісія зобов'язана керуватися критеріями, визначеними законами України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», «Про охорону дитинства», «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», постановами Кабінету Міністрів України від 24 липня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», від 26 квітня 2002 року № 564 «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу», від 26 квітня 2002 року № 565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю», від 01 жовтня 2014 року № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб», від 23 вересня 2015 року № 740 «Про затвердження Порядку надання статусу особи, на яку поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», деяким категоріям осіб».

6. Робота комісії відбувається у формі засідань, які проводяться у разі потреби.

7. Засідання комісії вважається правоможним, якщо на ньому присутні не менше як дві третини загальної кількості її членів.

8. Рішення комісії приймаються простою більшістю голосів від загальної кількості присутніх членів комісії та оформляються протоколами, які підписуються головою та секретарем. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови комісії.

У разі відсутності голови протокол підписується заступником та секретарем комісії.

У разі відсутності секретаря комісії, його функції виконує член комісії із структури служби у справах дітей Вінницької обласної державної адміністрації.

9. Рішення комісії, є підставою для розподілу товарів, поміщених у режим відмови на користь держави, що зберігаються на складі Одеської митниці Державної митної служби, та переданих у сферу управління Вінницької обласної державної адміністрації і забезпечення ними дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу та під опікою; дітей, які мають статус члена сім’ї загиблого під час участі в антитерористичній операції та/або операції об’єднаних сил; дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, які перебувають у місцях компактного проживання.

10. Організаційно-методичне забезпечення діяльності комісії покладається на службу у справах дітей Вінницької обласної державної адміністрації.