РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

21 вересня 2020 року

Вінниця

№ 602

 

Про проведення заходів та відзначення

Дня усиновлення у Вінницькій області

 

Відповідно до Указу Президента України «Про День усиновлення» від 27 листопада 2008 № 1088/2008, з метою забезпечення права кожної  дитини  на виховання в сім’ї та підтримки і розвитку національного усиновлення:

1. Службі у справах дітей обласної державної адміністрації:

1) підготувати інформаційні матеріали, направлені на популяризацію  переваг сімейної форми виховання дітей, пропаганду усиновлення, створення прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та відеоролик «Тепер у мене є СІМ’Я…», розмістити їх на офіційному вебсайті обласної державної адміністрації;

2) спільно із службами у справах дітей районних державних адміністрацій та міських рад міст обласного значення з 28 до 30 вересня 2020 року провести челлендж «Народжений вдруге…».

2. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації забезпечити висвітлення інформаційних матеріалів щодо популяризації сімейних форм виховання дітей, пропаганду усиновлення, створення прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу в засобах масової інформації.

3. Головам районних державних адміністрацій, міським головам міст обласного значення:

1) провести інформаційні кампанії, направлені на популяризацію  переваг сімейної форми виховання дітей, пропаганду усиновлення, створення прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу;

2) започаткувати висвітлення інформації про позитивний досвід виховання дітей у сімейних формах на своїх офіційних вебсайтах;

3) з метою вирішення проблем функціонування прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, опікунських сімей започаткувати особисті прийоми, зустрічі з опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями, усиновлювачами «Поговоримо відверто про…».

4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника Голови обласної державної адміністрації Наталю Заболотну.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації     

Сергій БОРЗОВ