НАКАЗ

 

16 березня 2022 року

              Вінниця

     № 113

 

Про прийняття, переведення та надання

послуги стаціонарного догляду громадян

похилого віку та осіб з інвалідністю

до будинків-інтернатів та пансіонатів у

Вінницькій області під час воєнного

стану в Україні

 

        Відповідно до законів України «Про соціальні послуги», «Про правовий режим воєнного стану в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 01 червня 2020 року № 587 «Про організацію надання соціальних послуг» та з метою збереження життя та здоров’я людей, які потребують постійного стороннього догляду в умовах воєнного стану

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної військової адміністрації забезпечити прийняття, переведення та надання послуги стаціонарного догляду, зокрема з інших областей України, до Комунальної установи «Обласний пансіонат для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю» та Комунальної установи «Тиврівський обласний будинок-інтернат для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю», а також психоневрологічних будинків-інтернатів внутрішньо переміщених осіб, які досягли пенсійного віку, а також осіб, яким до досягнення зазначеного пенсійного віку залишилося не більш, як півтора року, осіб з інвалідністю у віці більше 18 років, за рахунок бюджетних коштів на період воєнного стану та один місяць після його закінчення.

 

  1. Поселення, переведення та надання послуги стаціонарного догляду осіб, зазначених у пункті 1 цього наказу, проводити згідно з путівкою, виданою особі, її законному представнику чи органу опіки та піклування Департаментом соціальної та молодіжної політики обласної військової адміністрації.

 

  1. Підставою надання путівки під час прийняття або переведення особи визначити такі документи:

        особиста заява громадянина похилого віку чи людини з інвалідністю про його прийняття або переведення до пансіонату/будинку-інтернату;

        копія паспорта (для особи з інвалідністю, законного представника недієздатної особи з інвалідністю).

 

  1. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Начальника обласної військової адміністрації Наталю Заболотну.

 

 

Начальник обласної

військової адміністрації                                                           

Сергій БОРЗОВ