Харчова та переробна промисловість області Експорт – імпорт за січень-квітень 2018 року

За даними Головного управління статистики у Вінницькій області за січень-квітень 2018 року експорт окремих видів продукції харчової і переробної промисловості  області становить 230,5  млн. дол. США, що на 14,7%  більше в порівнянні до аналогічного періоду 2017 року.

Збільшено експорт молока і молочних продуктів – на 12,1% (7,4 тис. тонн), масла вершкового та інших молочних жирів – на 80,5% (1,8 тис. тонн), сирів – на 8,6% (219,5 тонн), хліба та кондитерських виробів – в 26 разів (155 тонн), олії соняшникової - на 39,1% (254,1 тис. тонн), горілки – на 32,7% (93,3 тис. дал.).

Зменшено експорт яловичини – на 37,2% (980,9 тонн), м’яса і субпродуктів домашньої птиці – на 32,3% (54,5 тонн), круп зернових - на 46,3% (623 тонни), цукру – на 45,9% (48,7 тис. тонн), кондитерських виробів з цукруна 29,8% (8,7 тонн).

У порівнянні до аналогічного періоду минулого року припинили експорт м’яса дрібної рогатої худоби (козлятина та баранина) та спирту етилового неденатурованого (харчового).

За цей же період імпортовано продукції  на 1,9 млн. дол. США, що на 39,1%  більше  показника аналогічного періоду 2017 року. 

         Збільшено імпорт яловичини – на 22% (329,3 тонни) та свинини – на 70% (95 тонн).

         Зменшено імпорт риби свіжої, охолодженої чи замороженої – на 30,9% (234,2 тонн) та виробів кондитерських з цукру – на 11,1% (105,2 тонн).

Імпорт м’яса і субпродуктів домашньої птиці залишився на рівні аналогічного періоду минулого року і становить - (42 тонни).

У порівнянні до аналогічного періоду 2017 року почали імпортувати: масло вершкове та інші молочні жири – (20 тонн) та хліб і кондитерські вироби – (0,7 тонн).

В той же час припинили імпортувати вина натуральні виноградні.