В країнах Європейського Союзу зберігається період невизначеності. Аналітики галузі не дають чітких прогнозів щодо подальшої зміни цін на ринку, оскільки немає інформації щодо тривалості припинення роботи потужних м'ясопереробних підприємств. Лише впродовж минулого тижня ціни на свиней у Німеччині просіли відразу на 8%. В інших країнах ЄС ціни є сталими або спостерігається несуттєве їх зниження. Так само невизначеними лишаються перспективи експортних потоків, які були призупинені Китаєм упродовж останніх тижнів. Станом на ранок 16 липня жодних уточнень щодо перспективи зняття обмежень не оголошено.

Подробиці про розгортання ситуації на глобальному ринку та про її можливі наслідки для внутрішнього ринку України – в огляді Асоціації «М’ясної галузі» “Чому ціни на свиней в Україні падають” https://association-mg.com.ua/novyny/300-chomu-tsini-na-svinej-v-ukrajini-padayut-oglyad-asotsiatsiji-m-yasnoji-galuzi.

Нагадаємо також, що у червні поточного року Асоціація «М’ясної галузі» започаткувала безпрецедентну Програму розвитку м’ясної індустрії України «Нове свинарство 2025» https://association-mg.com.ua/novyny/296-nove-svinarstvo-2025-startue-v-ukrajini. Вона реалізовується у партнерстві із Центром підвищення ефективності в тваринництві https://ciab.expert/ua/ та сприятиме швидкому досягненню результатів у зниженні собівартості та виході України на конкурентний з основними країнами-експортерами свинини рівень ефективності вирощування свиней.


Приєднатися до Програми можна за посиланням https://docs.google.com/forms/d/1fSXlEgHDPlCIXxvIu0_3me42NTPdZY-jyzCyd2o5KOE/viewform?edit_requested=true.