Щоби  не вносити пацієнтів до категорії ризику та розгорнути масштабну профілактичну кампанію, до 2020 року планується наповнити Вінницький кардіоцентр достатньою кількістю витратних матеріалів для точної і вчасної діагностики серцево-судинних захворювань.  Відтак, 5 жовтня у прес-центрі Департаменту охорони здоров'я Вінницької обласної державної адміністрації відбулося відкриття Тендерних пропозицій за процедурою ICB (міжнародні конкурсні торги) щодо постачання витратних матеріалів для лікувального процесу в кардіологічному центрі.

«Враховуючи кінцевий час подання проектних пропозицій, ми маємо 6 компаній-учасниць торгів. Власне торги буде проведено за всіма правилами та процедурами Світового банку», — зазначила під час публічного розкриття тендерних пропозицій Олена Житанська,заступник директора Департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА, заступник голови Комісії по відбору консультантів, товарів, робіт та неконсультаційних послуг субпроекту.

Компанії, що подалися на участь у торгах, — це «BALTON Sp.z.o.o.» (Польща), ТОВ «АМАРКОРД» (Україна), ТОВ «ЛЮДМИЛА ФАРМ» (Україна), ТОВ «ІЛАТАНМЕД» (Україна), ТОВ «КАНДІЯ» (Україна) та ТОВ «ЄВРОМЕДТЕХНІКА» (Україна).

«Тендерні пропозиції стосувалися 7-ми лотів (груп товарів). І відповідно до правил субпроекту оцінка відбудеться по кожному лоту окремо, — додав Володимир Федик, головний спеціаліствідділу бухгалтерського обліку, звітності та ресурсного забезпечення Департаменту охорони здоров’я,секретар Комісії. — Компанію-переможця відбору буде оголошено до кінця року».

Нагадаємо, що у вересні цього року озвучено 6 компаній, що беруть участь у подібних торгах щодо постачання обладнання для кардіоцентру та інших медзакладів області.

«Високоточне обладнання у комплексі із сучасними витратними матеріалами безумовно сприятиме досягненню головних цілей субпроекту — наближенню якісних медичних послуг для усіх людей, — підсумував Олександр Шиш, директор Департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради. —А ще Вінниччина яскраво демонструє можливості спільного фінансування обласного та міського бюджетів, адже вочевидь відбуваються хоч і незначні, але такі важливі порятунки людських життів».

 

 

 

 

06.10.2017 Прес-служба ДОЗ ОДА