Упродовж двох днів більше ста працівників держорганів навчали, як писати і створювати публікації таким чином, щоб ними могли користуватися всі без винятку люди.

Навчання організували в партнерстві з Вінницькою обласною військовою адміністрацією за фінансової підтримки Японії у межах «Проєкту підтримки Дія», що Програма розвитку ООН в Україні реалізовує за фінансування Швеції.

У заході взяли участь державні службовці з обласної військової адміністрації, зокрема начальник управління правового забезпечення діяльності структурних підрозділів обласної державної адміністрації та земельних відносин Департаменту правового забезпечення Вінницької ОВА Інна Грищук та начальник відділу правового забезпечення земельних відносин Антон Мудрак, міської та районних рад Вінниччини, а також представники різних рівнів органів влади з Житомирської, Хмельницької та Одеської областей.

Захід проходив 26-27 червня у змішаному форматі: офлайн та онлайн.

До учасників звернулись із вітальним словом Мстислав Банік - керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України та Оксана Гречко, спеціалістка з політики цифровізації, Програма розвитку ООН в Україні.

Аналогічне навчання також проведуть для державних службовців Львівщини та Полтавщини.

Керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік наголосив, що профільне міністерство за підтримки партнерів прагне досягти максимальної цифрової доступності у країні.

«Попри те, що кількість користувачів Дії зростає, а їхній досвід користування – переважно позитивний, для Мінцифри залишається важливим, аби Дією – та загалом усіма державними електронними послугами та вебресурсами – могли користуватися усі українці без винятку. У тому числі ті, які мають постійні або тимчасові порушення зору, слуху, опорно-рухових функцій», – сказав він.

Зауважимо, що вебдоступність ресурсів органів державної влади та місцевого самоврядування як ніколи на часі.

Як зазначив заступник Начальника ОВА Андрій Кавунець, інформація, що розміщується на офіційних вебресурсах має вкрай важливе значення.

«Саме тому забезпечення доступності та інклюзивності усіх без винятку сфер, включаючи цифрову, залишається у пріоритеті – така позиція обласної військової адміністрації», – наголосив Андрій Кавунець.

Вебдоступність – один із тих ключових напрямків, над яким ПРООН в Україні працює разом із Міністерством цифрової трансформації України. Завдяки спільним зі Швецією зусиллям в останні роки у країні докорінно змінили законодавство, що регулює вебдоступність держсайтів.

 

 

Директор Департаменту Грищук Інна Віталіївна

В. о. директора Департаменту правового забезпечення
Грищук Інна Віталіївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14, м. Вінниця, 21050

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 65-17-65