07 лютого о 11:00 год. в обласній державній адміністрації проведено позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуації під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Броварника В.М. До засідання залучалися керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.
На комісії розглядалося питання про випадок захворювання свиней на Африканську чуму свиней в приватному господарстві гр.Романовського О.В. с.Вищеольчедаїв, в ПП "Бонас" с.Морозівка, в приватному господарстві гр. Бистрієвського В.В. смт.Муровані Курилівці Мурованокуриловецького району, Вінницької області.
Доповідаючи на засіданні комісії керівник Головного управління ветеринарної медицини у Вінницькій області Григорій Сидорук відзначив, що на даний час створено та діють 7 стаціонарних постів і 4 пересувних, які забезпечують дотримання карантинної зони в Мурованокуриловецькому районі.
По завершенню засідання комісії Василь Броварник дав доручення підготувати та забезпечити оперативне виконання рішення, в якому передбачити першочергові заходи з недопущення розповсюдження африканської чуми в області, а також недопущення її завезення з інших областей.