На виконання плану основних заходів цивільного захисту Вінницької територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту на 2019 рік, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації від 17.01.2019 р. №40, 28 травня 2019 року проведене штабне тренування органів управління цивільного захисту Калинівської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту на тему: “Дії органів управління та сил спеціалізованих служб цивільного захисту Калинівського району з організації евакуації населення при загрозі або виникненні надзвичайної ситуації на арсеналі зберігання ракет та боєприпасів Міністерства оборони України”.

          В  ході  тренування  відпрацьовані завдання,  які заплановані  в  Плані  проведення штабного тренування, для керівників збірних та приймальних пунктів евакуації району, практично показано роботу районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, комісії з питань евакуації, заслухані доповіді керівників районних спеціалізованих служб цивільного захисту.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          Було розгорнуто роботу:

- збірних пунктів евакуації №3 Калинівський технологічний технікум, №5 с. Павлівка;

- приймальних пунктів евакуації №4 с. Глинськ, №7 с. Лемешівка, №10 с. Нова Гребля.

         Здійснено аналіз наявності, повноти і якості розробки документів на них та відпрацьовано організацію та проведення заходів з евакуації населення району та проведення прийому та розташування евакуйованого населення.

         Відпрацьовано організацію життєзабезпечення населення у безпечних районах (місцях розміщення) з практичним розгортанням пунктів харчування, продовольчого та речового забезпечення.

          Проведене інструктивно-методичне заняття з начальниками збірних та приймальних пунктів евакуації району щодо відпрацювання необхідних документів та організації їх роботи в умовах надзвичайної ситуації з організації евакуації населення при загрозі або виникненні надзвичайної ситуації на арсеналі зберігання ракет та боєприпасів Міністерства оборони України.

          Основна мета тренування щодо вдосконалення злагодженості та оперативності в роботі органів управління та сил цивільного захисту з питань організації виконання заходів, передбачених планом евакуації Калинівської районної ланки Вінницької обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту досягнута.

          В ході штабного тренування підвищено рівень підготовки керівництва та населення Калинівського району до надзвичайних ситуацій та здійснення безперебійного життєзабезпечення населення.