Відзначення Дня Українського добровольця саме 14 березня обрано не випадково. Саме цього дня 2014 року з Майдану Незалежності в місті Києві, одразу ж після завершення буремних подій, пов’язаних з Революцією Гідності, на тренувальну базу в Нових Петрівцях відправилися перші добровольці, де почали підготовку до участі в боротьбі за територіальну цілісність України.

Рішення про відзначення цього дня було прийнято Постановою Верховної Ради України від 17 січня 2017 року № 1822 «Про встановлення Дня українського добровольця». Це було зроблено з метою зміцнення патріотичного духу в суспільстві, підвищення суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань.

Вінниччина по праву пишається своїми добровольцями. На пам’яті весна 2014 року, коли біля колишніх військових комісаріатів Вінницької області утворювались черги громадян, які за покликом серця вирішили стати на захист рідної вітчизни від ворога. Не випадково 9 батальйон територіальної оборони Вінницької області був сформований вже весною 2014 року, як правило з числа добровольців, та одним з перших в державі відправився на схід України для боротьби з російсько-терористичними угрупованнями вже влітку 2014 року. Багато добровольців Вінниччини і до нині проходять військову службу у лавах Збройних Сил України. Вони брали участь в антитерористичній операції на Сході України та наразі перебувають на передовій у складі підрозділів, задіяних в операції Об’єднаних сил.

В цей день українці вшановують мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами обласної державної адміністрації сердечно вітає з цим днем УСІХ ДОБРОВОЛЬЦІВ ВІННИЧЧИНИ ТА УКРАЇНИ, людей з гарячими та хоробрими серцями, високим почуттям обов’язку задля захисту своєї Вітчизни від ворога. Дякуємо добровольцям за їх подвиг, готовність віддати своє життя заради незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. Хочемо побажати їм у цей день міцного здоров’я, витримки, мужності та віри у ПЕРЕМОГУ. Нехай Господь Бог береже вас від ворожої кулі.

Схиляємо у скорботі свої голови в пам’ять про тих добровольців та воїнів, які полягли на полі бою й не повернулись додому, до рідних домівок, до своїх батьків, матерів, коханих та дітей. Вони врятували нашу батьківщину від ворога, дали можливість нашій державі рухатись по шляху інтегрування в Європейську спільноту та день за днем перетворювати Україну у заможну, процвітаючу країну.

Вічна слава героям, які полягли за Україну!  Герої не вмирають!

Подвиг українських добровольців житиме у віках.

Директор Департаменту

Директор Департаменту Зубчик Богдан Васильович

Зубчик Богдан Васильович

Іконка геолокація

Адреса: вул. Монастирська (Володарського), 26, м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 67-11-38