14 червня 2017 року керівництво відділу взаємодії з правоохоронними органами, оборонної роботи та експлуатації фондів Департаменту Індик Ю.В. та Мельник Ю.В. взяли учать у засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету та обласних програм.

          Комісія розглянута низку питань, в тому числі два, які були внесені на розгляд сесії обласної Ради Департаментом цивільного захисту, зокрема :

          «Про хід виконання Комплексної оборонно-правоохоронної програми Вінницької області на 2016-2020 роки «Безпечна Вінниччина – взаємна відповідальність влади та громад»;

         «Про внесення змін та доповнень до Комплексної оборонно-правоохоронної програми Вінницької області на 2016-2020 роки «Безпечна Вінниччина – взаємна відповідальність влади та громад».

         В числі змін до програми: визначення механізму фінансування з обласного бюджету Управління патрульної поліції у м.Вінниці, Управління захисту економіки у Вінницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України. Крім того, запропоновані зміни дозволять командирам всіх військових частин, які є виконавцями програми,  використовувати кошти, що будуть виділятися з обласного бюджеті, для увічнення пам’яті загиблих військовослужбовців. Могилів-Подільський прикордонний загін спрямує раніше передбачені програмою кошти на заходи з оперативного реагування на обстановку на кордоні.

         Завдяки участі представників Департаменту у засіданні комісії та чіткому обґрунтуванню необхідності внесення змін до програми комісія прийняла позитивне рішення з обох питань та запропонованих змінах, які будуть винесені на розгляд чергової сесії обласної Ради, яка відбудеться 30 червня 2017 року.

 

        Щодо звіту про хід виконання у Вінницькій області в І півріччі 2017 року положень Воєнної доктрини України.

 

        Відділом взаємодії з правоохоронними органами, оборонної роботи та експлуатації фондів Департаменту опрацьовано та узагальнено матеріали, які надійшли від структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та які стосуються питання проведених в області в І півріччі 2017 року заходів щодо виконання Воєнної доктрини України.

        За узагальненими матеріалами підготовлено та надіслано за підписом керівництва облдержадміністрації відповідні звіти до Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України та Апарату Ради національної безпеки та оборони України.