Згідно "Плану основних заходів цивільного захисту області на 2017 рік", затвердженого головою обласної державної адміністрації від 01.02.2017 року №66,   з 15 вересня по 17 жовтня 2017 року в області проходив "Місячник Цивільного захисту".

        На високому професійному рівні організували і провели заходи Місячника керівники структурних підрозділів з питань цивільного захисту Барського, Бершадського, Гайсинського, Жмеринського, Іллінецького, Крижопільського, Липовецького, Літинського, Піщанського, Погребищенського, Тиврівського, Тульчинського, Томашпільського, Хмільницького, Чечельницького, Шаргородського, Ямпільського районів та міст Вінниці, Жмеринки, Козятина, Могилів-Подільського та Хмільника. Ними у оформлених папках вчасно надані звітні матеріали (плани проведення, фотографії, пам'ятки, дитячі роботи, реферати, підтверджуючі матеріали виступів у засобах масової інформації, електронні носії).

         В поточному році надали особливої уваги заходам цивільного захисту такі установи та організації:

Департамент освіти і науки облдержадміністрації;

Департамент житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації;

Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів;

Навчально-методичний центр Цивільного захисту та БЖД області;

ПАТ "Вінницягаз";

ПАТ "Вінницяобленерго".

         За планом Місячника в період з 20 по 29 вересня 2017 року проходили районні та міські огляд-конкурси серед підприємств, установ, організацій, незалежно від форм власності та навчальних закладів на кращу навчально-матеріальну базу з цивільного захисту, а з 2 по 13 жовтня обласний огляд-конкурс.

     

        Аналіз наданих до Департаменту підтверджуючих матеріалів показав, що відповідально поставилися до виконання заходів Місячника цивільного захисту заклади освіти, медичні установи, підприємства газового господарства, житлово-комунального господарства та енергетики.

       За підсумками конкурсу кращими визначені та нагороджені  грамотами Департаменту цивільного захисту облдержадміністрації:

серед закладів освіти:

  • Вінницький технічний коледж;
  • Вище професійне училище №42 м. Погребище;
  • Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3 Жмеринської міської ради;
  • Середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с. Пеньківка, Літинського району;
  • Рахнівсько-Лісова середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Шаргородського району;

 серед підприємств, установ і організацій:

  • ПАТ «Могилів-Подільський машинобудівний завод ім. С.М. Кірова»;
  • Гайсинське відділення ПАТ "Вінницягаз".

         За підсумками проведення заходів Місячника цивільного захисту у 2017 році відмічається зниження залучення до участі консультаційних пунктів з питань цивільного захисту при житлово-експлуатаційних органах і сільських (селищних) радах з організації інформаційно-просвітницької роботи з питань цивільного захисту за місцем проживання населення, працівників відомств, установ, підприємств незалежно від форми власності. Не в повній мірі проводилась просвітницька робота з  населенням,  яке   проживає  поряд  з  потенційно  небезпечними об'єктами.

  

            Директор Департаменту                                    Сергій ВОВЧЕНКО