Напрацювати практичні заходи і кроки для співпраці влади і громади Вінниччини задля посилення підтримки Збройних Сил України, інших силових структур, підрозділів територіальної оборони, внутрішньо переміщених осіб, найбільш вразливих, незахищених верств населення, а також для активізації національно-патріотичного виховання дітей та молоді – головна мета проєкту.

«Сьогодні в залі, окрім представників влади, зібралися люди доброї волі: волонтери та благодійники. Всі разом вони щодня об’єднують свої зусилля з метою допомоги усім, хто її потребує. Тут немає байдужих до долі нашої країни. Це саме та співпраця, що наближає нашу спільну Перемогу», – зазначив модератор заходу, президент Асоціації ветеранів силових структур України у Вінницькій області Петро Бойко.

Голова Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України Вадим Вітковський презентував присутнім книгу Любові Шуляк «Маріупольський щоденник». Це унікальний твір, який авторка писала під час перебування в окупації у Маріуполі та ризикуючи власним життям вивезла його з міста. Щоденник видано коштом благодійників накладом лише 100 примірників.

«Вінницькі письменники продовжують працювати. Спільно з Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації плануємо впродовж року започаткувати нову серію книг «Герої України», яка розповідатиме про видатних уродженців Вінниччини – учасників російсько-української війни», – розповів Вадим Вітковський.

Учасники заходу обговорили питання допомоги Збройним Силам України, підтримки ветеранів в умовах повномасштабної війни, залучення міжнародних організацій і донорів в наданні гуманітарної допомоги медичним закладам, спеціалізованим лікарням, населенню міста і області, сприяння реабілітації важкохворих, надання професійної юридичної допомоги військовослужбовцям і членам їх сімей, переселенцям, турботи про дітей воїнів, що загинули на війні.

По завершенню презентації проєкту учасники заходу з метою вшанування пам’яті усіх, хто віддав своє життя за свободу і незалежність України, здійснили покладання корзини квітів до пам’ятного знаку «Дерево Свободи» на Майдані Небесної Сотні.