Про дорадництво в аграрній сфері та важливість національно-патріотичного виховання дітей та молоді говорили члени Громадської ради при облдержадміністрації під час чергового засідання правління.

На прикладі фестивалю «Сурми звитяги» обговорили необхідність проведення національно-патріотичних заходів в області.

«Сьогодні, в умовах війни, як ніколи важливо приділяти увагу національно-патріотичному вихованню дітей та молоді, оскільки саме це формує у молодого покоління високу патріотичну свідомість, почуття вірності та любові до Батьківщини, а також повагу як до самої держави, так і до її народу, культури, історії та традицій. Фестиваль «Сурми Звитяги» знайомить дітей із кращими українськими патріотичними та історичними піснями з часів національно-визвольної боротьби українського народу в XX столітті до сьогодення. Саме тому важливо проводити такі заходи та долучати до них молоде покоління»,– зазначила директорка Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації Світлана Юзвак.

Окрім цього, на засіданні обговорили питання сільськогосподарського дорадництва в Україні. У сфері аграрної політики України дорадництво посідає одне з провідних місць, хоча є наймолодшим інструментом. На Вінниччині дорадча служба дозволяє полегшити сільськогосподарським виробникам здійснювати їхню безпосередню діяльність.

За словами голови комітету сільського господарства, архітектури та земельних ресурсів, міжнародного співробітництва, екології та туризму Громадської ради Олексія Гончара, наразі в області випустили дві дорадчі групи по 15 осіб, триває набір в третю групу. Загалом планується залучити фермерів із кожної громади, яких в області нараховується 63. Крім цього, в Інституті кормів та сільського господарства Поділля Національної академії аграрних наук України відкрили офіс, який безкоштовно надаватиме різносторонню допомогу дрібним сільськогосподарським фермерам впродовж року.

Нагадаємо, що діяльність Громадської ради систематично висвітлюється на офіційному вебсайті обласної військової адміністрації.

Організаційне забезпечення роботи та інформаційний супровід діяльності Громадської ради здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації.