В рамках розробки проекту Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2027 року 23 липня 2019 року в Департаменті міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації проведено установчу фокус-групу з напрямку «Конкурентоспроможна  Вінниччина на мапі  Східної Європи (смарт-спеціалізація)».

Менторами засідання були національний експерт зі стратегічного планування проекту Програми "U-LEAD з Європою" Олександр Волошинський, та головний експерт, керівник групи експертів проекту "Партнерство для розвитку міст" ПРОМІС Ігор Лепьошкін.

В фокус-групі прийняли участь представники Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації та профільних структурних підрозділів облдержадміністрації - відповідальні за написання Стратегії, радник із регіонального розвитку Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування - Юрій Войціцький та представники Агенції регіонального розвитку Вінницької області.

Олександр Волошинський разом із присутніми обговорили напрацьовані матеріали SWOT-аналізу за галузями, які входять до напрямку, а саме  підвищення рівня інвестиційної  привабливості та інноваційної спроможності (в т.ч. міжнародна  співпраця, експорт); стимулювання розвитку МСП; туризм; розвиток АПК; зайнятість; енергоефективність та  ресурсозбереження.

В результаті обговорення було прийнято рішення щодо деталізації кожного зазначеного показна в аналізі, визначення впливу всіх факторів.

Ігор Лепьошкін, як представник від проекту ПРОМІС проінформував щодо стратегічного екологічного оцінювання.

 

Протокол.pdf