На цьому наголосила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова на презентації заходів до Дня Незалежності України.
«Президент України перед нашою командою поставив дуже чітку задачу: напрацювати формат міжнародного майданчика, який поверне тему Криму до порядку денного. І дійсно, таким чином і виникла ідея Кримської платформи. Через три тижні рівно, в понеділок, 23-го серпня, відбудеться величезний, безпрецедентний за своїм масштабом і рівнем саміт Кримської платформи. Є дуже багато тактичних задач, але головним чином його ми створюємо для того, щоб про Крим знову говорили і не дозволили злочинцю припудрити, зафарбувати, замовчати тему Криму так, як це робить РФ сьогодні», - наголосила Джапарова.
За її словами, платформа стане дієвим інструментом протидії спробам порушення міжнародного права.
«Ми всі стали свідками цих злочинних подій і зазіхання на такі універсальні цінності як права людини і міжнародне гуманітарне право. Важливим є те, що Кримська платформа вже має ряд досягнень, попри те, що цей Саміт ще не відбувся, і на національному рівні, в першу чергу. Ми подолали той скепсис, коли казали, що не відбудеться Кримська платформа, ніхто не приїде. Ми вже створили ядро міжнародної коаліції, підтримки цієї ініціативи, наші партнери підтримують її. Паралельно з міжнародним треком є досягнення і на національному рівні. Зокрема, створюється фронт-офіс Кримської платформи», - повідомила Джапарова.