Сьогодні, в актовій залі Вінницької обласної дитячої лікарні за участі голови облдержадміністрації Валерія Коровія відбулась передача діагностичного обладнання для дослідження шлунково-кишкового тракту та інструменти для бронхоскопії, закуплені завдяки Програмі соціального партнерства енергетичної компанії ДТЕК. В заході взяли участь : головний лікар ВОДКЛ Василь Паненко, директор з регіональної політики компанії ДТЕК-Енерго Тетяна Оверіна, депутати обласної Ради, лікарі та персонал лікарні.

У вітальному слові голова ОДА зазначив:«Мені приємно знаходитись серед вас у цій світлій, сучасній залі, відремонтованій коштом обласного бюджету. Попри усі труднощі та негаразди, нам вдалося багато що зробити – відчувається, що ми рухаємося вперед. Хочу поділитися з вашим колективом тим, що ми маємо амбітний план – зробити обласну дитячу лікарню найкращою лікарнею в Україні. І ми це неодмінно зробимо!».

Очільник області поділився з лікарями ВОДКЛ найближчими планами щодо введення в експлуатацію хірургічного корпусу лікарні ім. Пирогова, куди було закумульовано тільки цього року 50 млн. грн. Він також зазначив, що для закупівлі дороговартісного обладнання в операційні та реанімаційні блоки
( 234 млн грн) ОДА тісно співпрацює з Урядом для залучення інвестиційної складової.

«Прийнявши вчора на черговій сесії обласної Ради бюджет на 2017 рік, ми заклали з 1 січня плюс 40% на зарплату лікарям. А видатки на медикаменти вперше перевищили видатки на енергоносії. Це теж потужний крок уперед для розвитку медичної галузі. А сьогодні, в рамках співпраці з одним із базових підприємств області – Ладижинською ТЕС, за їх ініціативою,було закуплено необхідне сучасне діагностичне обладнання для обласної дитячої лікарні. Тож хочу подякувати керівництву ДТЕК за знайдену можливість. Запевняю вас – це лише початок нашої співпраці»,- підсумував Валерій Коровій.
Спеціалісти лікарні прийняли обладнання та ознайомили із його потенційними можливостями присутніх у залі колег і гостей.

Гастрофіброскоп GIF-XPE3 та бронхоскоп KARL STORZ вже завтра будуть задіяні у діагностуванні маленьких пацієнтів лікарні з патологією шлунково-кишкового тракту та дихальної системи, завдяки чому покращиться якість надання медичної допомоги дитячому населенню.

Користуючись нагодою, Валерій Коровій передав від обласної державної адміністрації новорічні солодкі подарунки для усіх дітей, які на даний час перебувають на лікуванні в обласній дитячій лікарні.


Довідка:
Вінницька обласна дитяча лікарня є закладом третинного рівня, що надає високоспеціалізовану кваліфіковану медичну допомогу дитячому населенню Вінниччини, а також клінічною базою для роботи кафедр ВНМУ ім. М.І.Пирогова. Заклад є базою підготовки лікарів-інтернів, випускників Вінницького медуніверситету.
В 2016 році, за сприяння голови Вінницької облдержадміністрації, розпочаті ремонті роботи приміщень консультативної поліклініки (холу, актової зали )
Сума коштів, виділених для здійснення робіт, склала 2 млн. 508 тис. 967 грн. Кошти засвоєні в повному обсязі.
З 01.12.2016 в лікарні здійснено реорганізаційні зміни з чітким розділенням за напрямками діяльності: відділення соматичного та хірургічного профілів.
Одним з перших в Україні було створено спеціалізоване відділення черепно-лицьової хірургії.
В лікарні цілодобово надається висококваліфікована ургентна і спеціалізована медична допомога.
Щорічно у ВОДКЛ лікується більше 15 тис. дітей. Консультативна допомога надається близько 120 тис. пацієнтам в рік, проводиться більше 5 тис. оперативних втручань.