Сьогодні, 19 серпня, відбулась зустріч голови обласної державної адміністрації Сергія Борзова із Генеральним Консулом Республіки Польща у Вінниці Дамяном Цярцінським.
У зустрічі також взяли участь народний депутат України Анатолій Драбовський, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку
обласної державної адміністрації Володимир Мережко та Віце-консул Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці, І Секретар Бартош Шеліга.
Розпочинаючи зустріч, очільник області підкреслив:
«Десять років активно співпрацюють облдержадміністрація і Генеральне Консульство. За цей час вдалося реалізувати чимало спільних заходів та ініціатив, що, в свою чергу, створило дуже потужний коридор дружби, в рамках якого постійно проводяться спільні благодійні акції, обміни школярами, студентами, візити взаємного обміну досвідом. Тому Вінницька область завжди була та залишатиметься відкритим та надійним регіоном для іноземних партнерів, зокрема, для Республіки Польща, і готова розглядати пропозиції, програми та проєкти польської сторони, що сприятимуть поглибленню двостороннього співробітництва».
В свою чергу, Генеральний Консул подякував за співробітництво та наміри обласної влади підтримувати ініціативи і проєкти Генерального Консульства. Дипломат висловив готовність до подальшої плідної співпраці та укріплення взаємовигідного партнерства.
Народний депутат України Анатолій Драбовський поінформував Генерального Консула про відкриття на Вінниччині Польського ліцею, який розпочне свою діяльність у новому навчальному році та запросив виступити з лекцією перед молоддю на тему українсько-польського співробітництва.
Про нинішній стан співробітництва між Вінницькою областю та регіонами Республіки Польщі розповів Володимир Мережко: «Вінниччина має партнерські угоди із Сьвєнтокшиським, Лодзьким та Мазовецьким воєводствами Республіки Польща, в рамках яких проводяться різноманітні заходи, які охоплюють чимало сфер, зокрема, соціальну, економічну, екологічну та культурну».
Також під час зустрічі Сергій Борзов обговорив з Генеральним Консулом економічні виклики, з якими зіштовхнулася Вінницька область та Республіка Польща в умовах пандемії. Далі сторони розглянули напрямки розширення та поглиблення двостороннього співробітництва між воєводствами Республіки Польща та Вінниччиною. Зокрема, йшлося про завершення реформи децентралізації в Україні, продовження договірних відносин та обміну досвідом з польськими представниками органів місцевого самоврядування.
На завершення учасники зустрічі обмінялись символічними подарунками та виразили готовність співпрацювати у різних сферах, сприяючи поглибленню співробітництва між українською та польською громадами.