Як повідомив директор Вінницького заводу холодильного обладнання “Green Cool” Валентин Коваленко, на підприємстві планується запуск виробництва спеціальних морозильних камер, в яких можна зберігати вакцини для щеплень від COVID-19.
Почати виробництво морозильного обладнання планують вже до кінця року. Воно буде розраховане на глибоку заморозку – мінус 70-80 градусів за Цельсієм та потребуватиме додаткових елементів не тільки для зберігання вакцини, а й контролю за її зберіганням.
Це обладнання належить до вищого класу якості, саме тому вже зараз підприємство має його сертифікувати і приступити до розробки лінійки низькотемпературних скринь саме для зберігання вакцин.
Також Валентин Коваленко зазначив, що сертифікуватимуть це обладнання як для потреб України, так і на експорт. Географія клієнтів компанії “Green Cool” по холодильному і морозильному обладнанню для комерційної лінійки – це вся земна куля: Україна, Європа, Америка, Азія і Африка.
Крім цього, “Green Cool” продовжує працювати в напрямку налагодження випуску вітчизняних апаратів штучної вентиляції легень. На сьогодні прототип апарату – вітчизняний аналог ШВЛ розроблено. Триває процес сертифікації виробничого процесу та самого медичного виробу. Але це досить складна і тривала процедура, зазначають на підприємстві. Важливо, що перші українські апарати ШВЛ у перспективі будуть вироблятися саме на Вінниччині.