Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій 30 липня провів робочу нараду з директорами департаментів та служб регіону з актуальних питань життєдіяльності Вінниччини.

Очільник області заслухав оперативну інформацію про поточну ситуацію за різними галузевими напрямами та озвучив низку доручень керівникам окремих підрозділів ОДА.

Так, за інформацією директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Людмили Грабович, на Вінниччині у рамках реформування медичної галузі вже підписано 870 тисяч декларацій із сімейними лікарями. А це майже 60 % від усього населення області.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури ОДА Сергій Волков, у свою чергу, повідомив, що КП «Вінницяводоканал» сьогодні нарощує об’єми хлору, тож ситуація у цьому напрямі стабілізується.

Також під час наради начальник управління у справах національностей та релігій Ігор Салецький інформував про заходи, що відбулися в державі з нагоди відзначення 1030-річчя Хрещення Київської Русі, участь в яких, за сприяння облдержадміністрації, взяли й близько 2,5 тисяч вірян та представників духовенства Вінниччини.

Крім того, в ході засідання були обговорені питання розвитку дорожньої галузі регіону, підготовки освітніх закладів області до нового навчального року та активізації робіт з розчистки водойм і благоустрою територій поблизу них.