Президент Петро Порошенко провів зустріч з учасниками 56-го Конгресу Всесвітньої боксерської ради (WBC). Глава держави зазначив, що Конгрес, який відбувся у місті Києві, зібрав понад 600 учасників більш ніж із 164 країн світу. «Це крім іншого є підтвердженням того, що Україна – велика боксерська держава», - сказав Петро Порошенко.

За словами Президента, утвердили цю славу брати Віталій і Володимир Кличко. «І я дякую Фонду Кличко не тільки за просвітницьку, спортивну діяльність, а й за велику благодійну діяльність, яку Віталій та Володимир проводять вже багато років», - додав він.

Глава держави також зазначив, що прапор великої боксерської держави Україна підтримали і підхопили великі чемпіони Олександр Усик, Василь Ломаченко та інші. «Я маю велику приємність та велике задоволення після кожного бою дзвонити та вітати їх, і чути слова великої радості за ті перемоги, які вони  приносять Україні», - розповів Петро Порошенко.

«Я хочу подякувати за той благодійний аукціон, який був організований, блискуче пройшов. І дуже символічно, що кошти від цього аукціону підуть на спорудження і реконструкцію боксерського спортивного залу в місті Маріуполь. Так, нехай він знаходиться за 15 кілометрів від фронту, але це дуже символічно, що пріоритет у розвитку спорту ми надаємо саме Донбасу», - підкреслив Президент.

Петро Порошенко подякував за приїзд до України Президенту Всесвітньої боксерської ради Маурісіо Сулейману та великим чемпіонам боксу, про зустрічі з якими мріють мільйони українців, і хлопців, і дівчат. Це легендарні багаторазовий чемпіон світу в важкій і першій важкій категоріях за версіями WBA, WBC, IBF Евандер Холіфілд, багаторазовий чемпіон світу в другій напівлегкій, легкій, першій напівсередній категоріях Хуліо Чавес, чемпіон світу в середній ваговій категорії за версіями WBC, WBA, IBF Марвін Хаглер і багато інших.

«Вони мріяли про таку зустріч (з легендарними боксерами – ред.) і я дякую за те свято боксу, яке ви разом з Віталієм та Володимиром Кличко принесли в Україну», - сказав Петро Порошенко.

Глава держави висловив переконання, що після сьогоднішньої акції тисячі хлопців з вулиць прийдуть у боксерські зали, і якщо не сотні то десятки нових чемпіонів боксу з’являться в Україні.

В свою чергу, Маурісіо Сулейман зазначив, що історія WBC розпочалася більш, ніж 15 років назад і Україна є важливою країною для Всесвітньої боксерської ради. «Я можу сказати, що 15 років тому мій батько Хосе Сулейман провів першу зустріч WBC тут, у Києві. Хочу зазначити, що для нас всіх є натхненням – це Віталій. Він є прикладом гордості, він є прикладом чесної гри і ті моменти, важкі моменти, які він переживав у своїй кар’єрі – дуже радий бачити його успішним за межами рингу. І це дійсно є натхненням для всіх нас»,  - сказав він.

 

«Для мене дійсно і Віталій, і Володимир є великим прикладом… Можу сказати, що багато молодих хлопців мріють повторити успіх, повторити кар’єру Віталія і Володимира Кличків», -  також наголосив Петро Порошенко.

Київський міський голова Віталій Кличко зазначив, що Київ дійсно пишається тим, що має честь приймати таку подію в нашій країні. «Багато легенд спорту зібралися у Києві для того, щоб відзначити 56-й конгрес WBC. Київ на цей тиждень став столицею світового боксу», - сказав він.

Він повідомив, що Всесвітня боксерська рада побудує в Україні боксерський зал і цей зал буде називатися «Зал WBC».

Президент України Петро Порошенко повідомив, що він також долучається до цієї ініціативи та подякував усім присутнім – «великим чемпіонам за те, що вони роблять Київ та Україну краще».