Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пропонує відійти від застарілої практики фінансування потреб культури за залишковим принципом і активно підтримувати розвиток креативних індустрій, які формують не тільки імідж країни, а й частину ВВП. Про це Глава Уряду сказав під час засідання Уряду.

«Ми знаходимо баланс між фінансуванням культури та іншими важливими потребами держави. І зараз виходимо на фінансування нового пласта – креативної індустрії. Це не просто аспект культури – це величезні напрямки, які формують значну частку ВВП розвинутих країн. У нас має розвиватись театр, дизайн, мистецтво, ремесло, - сказав Володимир Гройсман. - В Україні швидко розвивається кіноіндустрія. Українські фільми стають знаними в нашій країні та світі. В кіноіндустрії працюють десятки тисяч людей. Тому ми формуємо можливості для розвитку українського кіно та останні роки виділяємо на його розвиток близько 1 млрд грн».

Так само Глава Уряду висловив підтримку проекту «Малі міста – великі враження». «У межах проекту відбуваються прекрасні фестивалі у невеликих містах, які збирають десятки тисяч людей. Такі заходи дуже важливі для розвитку громад та регіонального туризму», - додав Прем’єр-міністр.