Президент Петро Порошенко має намір подати до Верховної Ради України новий проект закону щодо відповідальності чиновників за незаконне збагачення. Про це Глава держави повідомив під час засідання Ради регіонального розвитку Запорізької області, говорячи про рішення Конституційного Суду щодо скасування відповідної статті у Кримінальному кодексі України.

«Я хочу заспокоїти всіх і сказати: щойно рішення буде оприлюднено, щойно ми з ним ознайомимося, негайно дам доручення терміново, з урахуванням висновків Конституційного Суду, підготувати та внести до Верховної Ради, а я визначу його як невідкладний, законопроект про передбачене покарання для чиновників за незаконне збагачення», - заявив Петро Порошенко.

«Нова редакція статті буде виписана так, що і «комар носа не підточить», - наголосив Президент.

Він зазначив, що рішення КС не опубліковано до цього часу. «У нас вчора пішла інформація, що є рішення Конституційного суду по скасуванню статті Кримінального кодексу за незаконне збагачення. Воно лише очікується, його ще ніхто не бачив і, навіть, не маємо поки що підтвердження», - констатував Глава держави.

Але, зауважив Петро Порошенко, незважаючи на відсутність офіційної публікації «воно вже отримало негативну реакцію в соціальних мережах». «І ця негативна реакція в соцмережах мені зрозуміла», - сказав він.

Президент особливо підкреслив, що зазвичай не дає коментарів щодо тих чи інших рішень судів. «Хочу наголосити, що я ніколи як Президент не коментую судових рішень. По-перше, це окрема гілка влади. По-друге, не хочу, щоб це сприймалося як політичний тиск на суд. Його не було, немає і не буде», - зазначив Глава держави.

«Але як Президент і як державний діяч я маю право діяти. Суд робить свою роботу, а я роблю свою», - додав Петро Порошенко, нагадавши про своє право законодавчої ініціативи.

Президент також підкреслив, що є одним із авторів антикорупційного законодавства. «Ключові закони, які було ухвалено протягом останніх років – розроблені або підписані мною. Антикорупційне законодавство є цілісним. І впевнений, що неможливо вихоплювати, знаєте, окремі фрагменти з нього. Це може призвести до руйнації», - застеріг Петро Порошенко.