Сьогодні, 16 квітня, у Вінницькому молодіжному центрі «Квадрат» за участі керівництва області відбулось відкриття виставки «Польща: 20 років в НАТО», приуроченої до 20-ї річниці членства Республіки Польща у НАТО. Модерувала захід директорка Департаменту соціальної політики Вінницької ОДА Наталя Заболотна.

Виставка організована Генеральним Консульством Республіки Польща у Вінниці спільно з Вінницькою обласною державною адміністрацією. До участі у заході долучились командувач Повітряних Сих Збройних Сил України, генерал-полковник Сергій Дроздов, Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярціньскі, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк, заступник аташе оборони при Посольстві Республіки Польща в Україні пані полковник Агнєшка Мальчевська та професор Дипломатичної академії при МЗС Республіки Польща у Варшаві та Лодзинського університету Пшемислав Журавскі вель Граєвскі.

У вступному слові голова облдержадміністрації зазначив, що Україна наразі проходить досить буремний історичний шлях у своєму розвитку.

«Північноатлантичний альянс – це не просто військова організація, це політичне формування, яке базується на принципах верховенства права, основних людських, демократичних цінностях, поваги особистості, поваги до права власності. Це ті принципи, які сповідує сьогодні світова спільнота. До 2014 року ми повністю не усвідомлювали, якими важливими є ці  основоположні принципи для нашої державності», – наголосив Валерій Коровій.

Керівник області подякував Генеральному Консульству Республіки Польща за можливість поспілкуватися на надзвичайно актуальні для українського суспільства теми.

У свою чергу, Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярціньскі зазначив, що НАТО є запорукою майбутньої безпеки Польщі. Він зауважив, що даний захід проводиться в контексті нещодавніх змін до Конституції України, де напрямок євроатлантичної інтеграції вписаний як один із магістральних.