Сьогодні, 17 квітня, в рамках робочої поїздки до Ямпільського району, голова облдержадміністрації Валерій Коровій ознайомився з матеріально-технічною базою головного лікувального корпусу комунального некомерційного підприємства «Ямпільська ЦРЛ», побував у хірургічному відділенні та поспілкувався з колективом закладу.

За інформацією головного лікаря медустанови Костянтина Ліваковського, в головному лікувальному  корпусі Ямпільської ЦРЛ розташовано хірургічне, терапевтичне відділення, відділення анестезіології та інтенсивної терапії, приймальне відділення і  рентгенологічний кабінет. В  даному корпусі  проліковано за останній рік 2 822 хворих, а також проведено 508 оперативних втручань, в тому числі 31 малоінвазивне. Клінічною лабораторією за рік зроблено 321,3 тисячі лабораторних досліджень.

В 2017-2018 роках проведено реконструкцію головного лікувального корпусу з утепленням фасаду та заміною і утепленням покрівлі, на що використано 3 млн 961 тис. грн., з них 3 млн грн – це  кошти Державного фонду регіонального розвитку, решта – кошти районного бюджету.

З метою створення комфортних умов перебування хворих у хірургічному відділенні та з метою зменшення витрат на енергоресурси у 2018 – 2019 роках проведено капітальний ремонт хірургічного відділення, на що використано коштів в сумі  4123,4 тис.грн., з них кошти Державного фонду регіонального розвитку 2000,0 тис..грн., субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку - 1075,7 тис.грн., кошти районного бюджету – 1047,7 тис. грн..

Під час проведення капітального  ремонту хірургічного відділення створено відділення реанімації з ліжками інтенсивної терапії  та цілодобова клінічна лабораторія, що сприяє комфортнішим умовам для перебування хворих у відділенні та надання якісних медичних послуг.

За рахунок субвенції з державного бюджету та співфінансування з районного бюджету, придбано сучасне обладнання для облаштування новостворених відділень, а саме лапароскопічну стійку на суму 825 тис.грн., обладнання для клініко-діагностичної лабораторії на суму 600 тис.грн., обладнання для відділення анестезіології та інтенсивної терапії – 2 млн 700 тис. грн., обладнання для хірургічного відділення на суму 2 млн грн.

Окрім того, за рахунок коштів державної субвенції на суму 198,9 тис. грн. завершується оснащення системи протипожежного оповіщення головного лікувального корпусу.

Головний лікар також повідомив, що цьогоріч з метою надання невідкладної допомоги населенню району на базі відділення анестезіології та інтенсивної терапії буде створено відділення екстреної невідкладної медичної допомоги.

Як зауважив голова облдержадміністрації, поліпшення матеріально-технічного забезпечення закладу сприяє підвищенню якості наданих медичних послуг.

«Заробітна плата медиків на вторинному рівні – це те болюче питання, яке сьогодні хвилює кожного з вас. Найоптимальніший спосіб вирішення проблеми низького рівня заробітних плат на «вторинці» –  переведення медзакладів у статус комунальних некомерційних підприємств. Саме по цьому шляху пішла «Ямпільська ЦРЛ». Поступово ви перетворилися на комунальне некомерційне підприємство, це дає вам можливість ефективно працювати і отримувати результат. Ми повинні відійти від радянської системи тарифних сіток», – зазначив Валерій Коровій.

Голова облдержадміністрації подякував керівництву лікарні та всій медичній спільноті району і зауважив, що приємно вражений тими змінами, які відбуваються в закладі.

«Особливо приємно усвідомлювати те, що ці зміни відчують люди, адже все, що ми робимо – ми робимо для людей», – підкреслив керівник регіону.