Сьогодні, 17 квітня, у рамках робочої поїздки до Піщанського району голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій відвідав с.Трудове, де на території Дмитрашків-Трудівського родовища вапняку та глинистих порід запущено виробничу лінію нового підприємства ТОВ «Компанія ОРТУС».

В огляді об’єкта також взяли участь: перший заступник голови ОДА Андрій Гижко, голова Піщанської РДА Олександр Крижанівський, виконавчий директор ТОВ «Компанія «ОРТУС» Анатолій Гуцол, очільники громад району, представники ЗМІ.

Виконавчий директор ТОВ «Компанія «ОРТУС» Анатолій Гуцол повідомив, що інвестиційний фонд підприємства становить 30 млн грн., наразі освоєно близько половини цих коштів. Відтак, закуплено дробильно-сортувальну установку та іншу необхідну техніку.

За словами керівника підприємства, закуплена дробильно-сортувальна установка турецького виробництва може за годину переробити 120-150 тонн продукції. На підприємстві виготовляється продукція різноманітних фракцій, залежно від потреб замовника, що використовується в металургії, сільському господарстві, тваринництві, будівництві, а в перспективі – для асфальтного виробництва.

Анатолій Гуцол повідомив, що на підприємстві не відкидають перспективи збільшення потужності.

«Коли виробництво буде запущено повністю, колектив підприємства становитиме близько ста осіб. Для Піщанського району, який має аграрну спеціалізацію, це досить суттєвий «плюс», – підкреслив керівник ТОВ «Компанії «ОРТУС». Він подякував керівництву області та районній владі за розуміння, співпрацю та всебічну підтримку у відкритті даного підприємства.

Варто зазначити, що компанія «ОРТУС» спеціалізується на розробленні кар’єрів та добуванні декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди, глинистого сланцю, інших корисних копалин.

«Для Вінниччини і Піщанського району зокрема це дійсно унікальна подія, особливо враховуючи актуальність питання зайнятості населення. Адже відновлення роботи кар’єру - це нові робочі місця, розвиток інфраструктури і підведення комунікацій. Раніше тут видобували вапнякові блоки для використання в будівництві. Наразі відновлюються потужності підприємства. Запущена лінія дає змогу щомісячно виготовляти близько 30 тис тонн продукції. Коли ліцензія на видобуток буде поновлена, це приблизно за місяць, буде змога збільшити кількість працівників до 100 осіб та збільшити потужності виробництва в 10 разів, у порівнянні з нинішніми», - зазначив Валерій Коровій.

Важливим позитивним фактором є те, що Компанією створено нові робочі місця. Наразі працевлаштовано 15 робітників різних спеціальностей. З метою підвищення кваліфікації працівників, Компанією укладено Договір на проходження навчання з охорони праці та техніки безпеки. Компанія планує розширюватися та створювати додаткові робочі місця, що, в свою чергу, підтримає ринок праці та наповнить державний бюджет відповідними податками.

Власними силами та коштами компанії територію кар’єру очищено від чагарників, захаращень, сміття, а також створено та покращено під’їзні шляхи до кар’єру, відтак, покращено інфраструктуру об’єкта, що має соціально-економічну цінність. Кар’єр поєднує в собі не тільки споруди, а й землю та надра. Компанія має намір підтримувати земельну ділянку у належному стані, очищати її від чагарників, захаращень, сміття та відходів, підтримуючи при цьому екологічний баланс об’єкту, забезпечити охорону об’єкту, займатися реалізацією вапнякової сировини.