Президент України, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил Петро Порошенко доручив Міністру оборони Степану Полтораку підвищити розмір доплат військовослужбовців підрозділів, які перебувають на першій лінії оборони.

«Я прийняв рішення, що ми робимо подальше збільшення доплат, грошового утримання бійцям підрозділів, які перебувають на першій лінії операції Об’єднаних сил. Пане Міністр оборони України, даю доручення, щоб ми ще підняли доплати за перебування на «передку», на першій лінії, і доручаю прийняти рішення про збільшення доплати на 5 тисяч гривень, до суми 17000 грн.», - повідомив Петро Порошенко під час спілкування з військовослужбовцями ООС у Авдіївці.

За словами Глави держави, відтепер грошове забезпечення  складатиме мінімум 10300 – 10400 грн. Крім того, 12000 грн., які є зараз, і плюс 5000 грн. – буде 17000 грн. «Це доплата і ми виходимо на суму, яка перевищує 27000 грн. на кожного військовослужбовця», - підкреслив Президент.

«Як ми і наголошували, що український воїн на першій лінії буде отримувати майже 1000 грн. в день, і понад  тисячу доларів на місяць», - додав він.

Петро Порошенко нагадав про свою розмову на початку російської агресії з мобілізованим снайпером 3-го полку спецпризначення з Кіровограду, коли військовий повідомив, що отримував 600 грн. на місяць. «Сьогодні – 27000 грн. Це та відстань і ті пріоритети, які Україна пройшла під моїм керівництвом. Дякуючи керівництву Збройних Сил, дякуючи українській Верховній Раді, дякуючи українському Уряду, які на виконання рішень Ради безпеки і оборони, приймали відповідні рішення», - підкреслив Глава держави.

Він зазначив: «І це дуже потужна і сильна мотивація разом з патріотизмом для того, щоб ворог знав, що на нього чекає у випадку наступу».

Верховний Головнокомандувач також наголосив, що йому по особливому приємно проводити зустріч з українськими воїнами, перебуваючи на позиціях однієї з славетних військових частин Збройних Сил – 93 механізованої бригади «Холодний Яр».

«Також тут присутній особовий склад інших військових частин та підрозділів Збройних Сил, які сьогодні мужньо виконують завдання в операції Об’єднаних сил на різних ділянках фронту.  За час виконання завдань на сході особовий склад бригад набув високих професійних якостей, змужнів та став вагомим стримуючим фактором для наступальних планів російсько-терористичних загарбників», - наголосив він.