Президент України Петро Порошенко наголосив на підвищенні грошового забезпечення українських військовослужбовців, які боронять українську землю на лінії зіткнення. Про це Глава держави сказав під час зустрічі з Міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд.

«Сьогодні немає військовослужбовця, який буде отримувати менше 27,6 тис. грн. В середньому грошове забезпечення буде більше 30 тис. грн. Як я і обіцяв, майже тисячу гривень на день український військовослужбовець на фронті буде отримувати. Хочу сказати, що ми починали з 600 грн. на місяць», - сказав Петро Порошенко та подякував канадським партнерам за підтримку реформ в Україні.

Президент наголосив, що були здійснені вагомі кроки для відновлення української армії і забезпечення безпеки держави.

Глава держави також зауважив, що вчора склали присягу судді і було сформовано повний склад Верховного Суду, а також було обрано голову новоствореного Антикорупційного суду. «Як я і обіцяв, ми створили за моєї каденції Антикорупційний суд. Обрали його Голову. І вчора була визначена дата початку роботи суду – це 5 вересня поточного року», - зауважив Петро Порошенко.