Сьогодні, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій відвідав Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді, де поспілкувався з учнями та викладачами, оглянув матеріально-технічну базу навчального закладу та обговорив з керівником закладу  Віталієм Козаченком перспективи подальшого розвитку ліцею.

Спілкуючись із учнями 9-ІТ класу Валерій Коровій акцентував на важливості знання іноземних мов та побажав їм успіхів та наполегливості у навчанні.

«Ідея створення цього ліцею надзвичайно вдала та правильна, адже ми маємо багато розумних і талановитих дітей. І сьогодні в ліцеї навчається майже 190 учнів. Наразі ми прагнемо зробити ліцей одним із найкращих навчальних закладів області. Тому сьогодні обговорено перспективи та визначено пріоритети подальшого розвитку навчального закладу, який і надалі буде оснащуватись сучасною матеріально-технічною базою, що дасть змогу суттєво підвищити рівень освіти в ліцеї», - зазначив Валерій Коровій.

Варто зауважити, що учні ліцею навчаються в кабінетах, оснащених новітніми технологіями та відвідують наукові лабораторії ВНТУ. Крім того, учні, які не проживають у м.Вінниці, можуть безкоштовно проживати у гуртожитку ліцею, а також забезпечені безкоштовним 5-разовим харчуванням. В свою чергу, для місцевих ліцеїстів пропонується також безкоштовно гарячий комплексний обід. Дбають в навчальному закладі і про безпеку своїх вихованців, задля цього організовано цілодобовий нагляд в гуртожитку, працюють вихователі та помічники вихователів.

Керівник закладу Віталій Козаченко розповів, що багато учнів ліцею мають намір продовжити навчання у Вінницькому національному технічному університеті та зорієнтовані саме на технічну освіту та сферу ІТ. З цією метою до навчального процесу в ліцеї залучаються сучасні технології, лабораторії та запрошено висококваліфікованих педагогів. Завдяки такому підходу до навчання діти відкривають для себе нові горизонти та перспективи професійного розвитку.