У п’ятницю, 10 травня, за участю голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія відбулась виїзна робоча зустріч в палаці Потоцьких, на якій учасниками обговорено хід підготовки до третього міжнародного фестивалю в Тульчині.

Всі підготовчі роботи ідуть за графіком. Палац продовжують відновлювати та готують для зустрічі гостей. Як завжди, на фестивалі будуть створенні всі умови для комфортного та безпечного перебування глядачів та учасників.

Інспектуючи зроблене та обговоривши кожне організаційне питання з представниками усіх причетних  служб та департаментів, Валерій Коровій зазначив: «Роботи із відновлення палацу йдуть в рамках затвердженого графіку. Наразі залишається ряд організаційних питань, але вони виходять за межі фестивалю. Погодні умови не дають можливостей пришвидшити роботи в плані ремонту доріг, але те, що ми почули і побачили сьогодні, дає впевненість, що комплекс ремонтних робіт буде проведено своєчасно. Загалом, на все, що стосується інфраструктури і організації фестивалю, з обласного бюджету виділено понад 2,5 млн грн. Решта - фінансування артистів, розміщення об’єктів культурної спрямування, здійснюватиметься за рахунок спонсорів, підтримки урядів іноземних держав і нам в цьому році набагато простіше в цій частині, адже успішність OPERAFEST TULCHYN дає можливість щороку залучати більшу кількість бажаючих підставити плече і, відповідно, створити умови як для приємного прослуховування, так і для артистів зокрема».

Також директор департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський повідомив: «Цей комплекс потребує багато вкладень і одразу обласний бюджет їх не потягне. Але, в рамках проведення OPERAFEST TULCHYN, ми щороку рухаємось в плані відновлення. Наразі зроблено ремонт столової, закуплено нове обладнання, також будуть відремонтовані вбиральні. Цьогоріч виділено кошти на ремонт  фасадної частини балкона, галереї, водовідведення, будуть профінансовані зовнішні ремонти кімнат галереї, ремонтується балкон. В планах зробити тут обласний  музей книги, який буде стаціонарним», - зазначив Микола Копачевський.

Нагадаємо, що стартуватиме ІІІ міжнародний оперний фестиваль 4 червня із KIDS OPERAFEST. Організатори очікують, що на нього завітають до 15 тисяч дітей та дорослих. Загалом протягом п’яти днів фестивалю під відкритим небом глядачі побачать 12 ексклюзивних постановок всесвітньовідомих шедеврів у виконанні кращих солістів та театрів України, США, Польщі та Німеччини. На концертах та виставах OPERAFEST TULCHYN-2019 прозвучать опери українською, італійською, німецькою, французькою, польською, іспанською та англійською мовами. А загалом у фестивалі візьме участь рекордна кількість артистів – більше 700 осіб.