Сьогодні, 13 травня, відбулась щопонеділкова апаратна нарада під керівництвом голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія. Значну увагу під час апаратної наради приділено обговоренню новацій законодавства у сфері ЖКГ. Відтак, в ході наради заслухано презентацію директора Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації Сергія Волкова про новації Закону України «Про житлово-комунальні послуги» у 2019 році. Сергій Волков детально зупинився на основних змінах, які торкнуться кожного споживача.

У свою чергу, заступник голови облдержадміністрації Василь Броварник, коментуючи новації законодавства у сфері ЖКГ, зауважив, що згідно із новими законодавчими актами, мешканці будинку, тобто власники квартир, є співвласниками будинку і відповідають за все, що відбувається в будинку.

«Головна новація закону полягає в тому, що надання житлово-комунальних послуг здійснюватиметься тільки на договірних умовах. Визначитися з однією із трьох форм управління мешканці мають протягом року – до 1 травня 2020 року. Співвласники приймають рішення щодо управління багатоквартирним будинком на зборах, що оформлюється протоколом та підписується усіма співвласниками», – зазначив Василь Броварник.

Підсумовуючи почуте, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій зазначив, що мета вищезазначених законодавчих новацій – унормувати відносини між споживачами та надавачами послуг за європейським зразком.

«Ми маємо працювати за визначеними пріоритетами. Відтак, наш базовий меседж – система повинна бути прозора, проста і зрозуміла», – наголосив керівник регіону.

В ході наради також було обговорено низку важливих питань щодо стану справ області та розвитку регіону. Зокрема, йшлося про ситуацію в бюджетній сфері, агропромисловому виробництві, соціальній, культурній та освітній сферах, галузі охорони здоров’я області.