Реформа Державної фіскальної служби, перетворення її на сервісні, повністю перезавантажені органи – податкову та митницю – є однією із найбільш затребуваних та знакових змін для Уряду і для бізнесу в Україні. Про це під час засідання Уряду сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Він зауважив, що за останні роки Уряду вдалося розв’язати деякі з проблем, які роками турбували підприємців. У числі революційних змін – автоматичне відшкодування ПДВ, установлення сканерів на митниці, спрощення касових операцій та використання електронного чека, суттєві дерегуляційні кроки. Подальші перетворення, за словами Глави Уряду, вкрай необхідні – попри весь опір, саботаж та блокування актуальних урядових рішень, в тому числі щодо кадрових призначень. У цьому контексті Глава Уряду звернувся до судових органів з проханням розблокувати процес призначення очільника митниці.

«Державні податкова та митна служби потребують тотального перезавантаження – попри весь існуючий опір, – сказав Володимир Гройсман. – Хотів би отримати якісний результат від податкової і митної служби. Це не мають бути служби, які кошмарять бізнес і стримують розвиток ділового середовища».

Під час засідання Уряду своє бачення реформи представив новопризначений Глава податкової служби Сергій Верланов. Ключовими акцентами визначені – ризикоорієнтованість роботи служби, всебічне сприяння платникам податків і збільшення електронних послуг, демілітаризація підрозділів податкової, конкурсний підхід до формування кадрового складу служби, цілісність баз даних і їх мобільність задля обміну інформацією з іншими службами – приміром, митницею.