Започаткований Урядом України процес передачі земель поза межами населених пунктів у користування об’єднаних громад – це додаткова можливість розвитку територій і додатковий стимул до їхнього об’єднання.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час урочистої церемонії передачі сертифікатів на користування земельними ділянками поза межами населених пунктів. Сертифікати були вручені головам громад 4 областей, але в цілому по країні такі документи отримали сьогодні 108 громад – у рамках реформи децентралізації і забезпечення громад земельним ресурсом. Загальна площа переданих у користування земель – 142 тис. га. Це громади, які об’єдналися у 2018 році і отримали право на користування землею. Минулого року землі отримали 647 громад, що об’єдналися у попередні роки. Їм передали 1,45 млн га земель.

«Вітаю громади. Зробили добру справу», – сказав Глава Уряду. За його словами, земельний ресурс – це можливість у тому числі залучати інвесторів, створювати нові промислові потужності. «Я за те, аби дати можливість громадам наповнювати бюджет за рахунок розвитку місцевого підприємництва та промисловості», – додав Володимир Гройсман.