Шановні співвітчизники!

Відсьогодні щороку українське суспільство вшановуватиме День пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни.

Дата 29 серпня – завершення драматичного відходу українських військових підрозділів з Іловайського котла − займе почесне місце в нашій національній пам’яті. Іловайська трагедія та військові злочини проти цивільних і військових громадян України в ті гарячі серпневі дні 2014 року стали наслідком підступного і прямого збройного вторгнення російської армії. І вшанування Дня пам’яті захисників України покликане увіковічити героїв-захисників, які полягли в нерівних боях у ході російської агресії на Донбасі.

Необхідність гідного вшанування пам’яті військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, які загинули, стримуючи російську гібридну терористичну агресію, в суспільстві визріла давно. Військовослужбовці, ветерани, волонтери, журналісти, історики, письменники, митці, краєзнавці, книговидавці, інші представники громадськості, а також органи місцевого самоврядування та органи центральної влади вже зробили безпрецедентну роботу щодо вшанування наших полеглих захисників у різних регіонах України.

Вшануймо сьогодні всіх полеглих захисників України хвилиною мовчання.

Вічна пам’ять нашим захисникам!

Слава Україні! Героям слава!

 

З повагою

Прем’єр-міністр України                                                  Володимир ГРОЙСМАН