Голова Верховної Ради України Андрій Парубій у вівторок, 27 серпня, підписав новий Виборчий кодекс України, який, зокрема, передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах народних депутатів.

«Голова профільного Комітету Верховної Ради (голова Комітету з питань правової політики та правосуддя Р.Князевич – прим.) сьогодні підписав Виборчий кодекс з відкритими списками. І це відкрило для мене шлях - підписати закон, і я невідкладно підписав Виборчий кодекс. Дякую кожному народному депутату, який за нього проголосував», - повідомив Андрій Парубій.

Документ направлено на підпис Президентові України.

Довідково: Проект Виборчого кодексу, що передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах народних депутатів, а також зміну виборчої системи на місцевих виборах (№ 3112-1), був ухвалений у першому читанні 7 листопада 2017 року. 29 травня 2019 року профільний комітет ВР рекомендував парламенту розглянути проект Виборчого кодексу в другому читанні. 6 червня парламент розпочав розгляд проекту Виборчого кодексу (№ 3112-1) в другому читанні. 11 липня 2019 року проект Виборчого кодексу України (№3112-1) ухвалений у другому читанні та в цілому з урахуванням поправок. За - 230 голосів.