Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук провів зустріч з делегацією Республіки Молдова на чолі з Міністром закордонних справ і європейської інтеграції Ніколає Попеску.

Учасники зустрічі обговорили питання двостороннього співробітництва на рівні парламентів обох країн та ратифікації угод і протоколів між урядами України та Республіки Молдова, зокрема, тих, які стосуються повітряного та міжнародного автомобільного сполучення.

Руслан Стефанчук подякував членам делегації Республіки Молдова за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, зазначивши, що Молдова для України є дружнім сусідом. «Наша співпраця, наші взаємовідносини є дуже важливими для кожного з нас. Існує багато ключових питань, які ми зможемо розв’язати в процесі подальших зустрічей», - зазначив Перший заступник Голови Верховної Ради України.

Руслан Стефанчук підкреслив, що команда Президента України, Верховна Рада України і Кабінет Міністрів України зацікавлені у поглибленні відносин і ефективному співробітництві із Республікою Молдова. «Ми повинні вчитися на помилках один одного, водночас запозичуючи кращий досвід у питаннях розбудови європейської держави», - зазначив Руслан Стефанчук.

Політик наголосив, що між обома країнами є багато точок дотику, зокрема, в напрацюванні різних стратегій економічного розвитку, реалізації проектів з покращення інфраструктури, у тому числі транспортних сполучень, та подальшого розвитку гуманітарних взаємовідносин. Також, за його словами, можлива співпраця у питаннях, пов’язаних з розв’язанням воєнних конфліктів, зокрема у Придністров’ї. «Ми налаштовані на максимальну лібералізацію відносин і ратифікацію всіх напрацьованих угод та сподіваємося на вашу підтримку», - зазначив він.

За словами Руслана Стефанчука, парламент готовий обговорювати усі необхідні законодавчі ініціативи, у тому числі здійснювати ратифікацію важливих угод, адаптацію національного законодавства до стандартів Європейського Союзу тощо. «Вірю, що новий Уряд, і Президент, і Парламент однозначно підтримають ваші пропозиції», - сказав він і підкреслив, що «головні пріоритети сьогодні –  налагодження ефективної співпраці між країнами, швидке прийняття якісних рішень і моніторинг за їх виконанням». 

Своєю чергою, Міністр закордонних справ Республіки Молдова Ніколає Попеску також висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.