Законопроекти, ухвалені сьогодні Парламентом, покликані зміцнити Україну як зсередини, так і ззовні. Про це заявив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

«Сьогодні Верховна Рада ухвалила важливі безпекові й економічні ініціативи, зокрема прийнято так званий «Закон про спліт», який має скоротити кількість регуляторних і контролюючих органів на ринках небанківських фінансових послуг», – прокоментував Прем’єр-міністр України.

За його словами, цей законопроект важливий, адже зарегульованість дозвільних процедур підвищує вартість надання фінансових послуг споживачам.

«Реальним кроком України до Європейського Союзу є ухвалення законопроекту, що врегульовує здійснення спільного режиму транзиту товарів через митну територію України, упорядковує митні формальності та інші особливості здійснення операцій спільного режиму транзиту. Це Закон «Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи», – пояснив Голова Уряду.

Окрім цього, питання митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією відтепер теж врегульовано іншим ухваленим законопроектом.

«Також Рада ухвалила закон про направлення автоштрафів в Дорожній фонд, що дозволить забезпечити належне фінансування робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг», – зазначив Олексій Гончарук.

Нагадаємо, сьогодні, 12 вересня, Верховна Рада прийняла за основу і в цілому такі закони: «Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи» (№1082); «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України» (№1030); «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо джерел формування державного дорожнього фонду» (№1063); «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг» (1069-2).