Під час перемовин під головуванням Президента України Володимира Зеленського та Президента Словацької Республіки Зузани Чапутової делегації двох держав обговорили питання покращення бізнес-клімату, збільшення інвестицій, боротьби з контрабандою, а також подальшого проведення реформ.

Особливу увагу під час зустрічі у Києві було приділено боротьбі з контрабандою. Глави держав констатували, що Україна та Словаччина мають п'ять пунктів пропуску на кордоні, де потрібен контроль.

Співрозмовники наголосили, що боротися з контрабандою потрібно на законодавчому рівні. Словацький Президент підтвердила, що це в інтересах обох країн.

Під час зустрічі також обговорювалося створення нового пункту перетину, який має стати ще одним «вікном до Європи».

Зузана Чапутова підтвердила підтримку євроінтеграційних прагнень України з боку Словаччини.

Володимир Зеленський у цьому контексті підкреслив, що на шляху до Європейського Союзу Україна продовжить втілювати реформи.

Особливо він відзначив концепцію «електронної держави».

«У нас є важливий проект – «Держава у смартфоні». Ми хочемо відійти від паперового документообігу. До цього проекту залучені найкращі IT-фахівці», – розповів Президент України.

Окремо Глава держави наголосив на позиції Словаччини щодо суверенітету та територіальної цілісності України.

Володимир Зеленський також подякував за реабілітацію українських військових і надання підтримки в оздоровленні, зокрема членам їхніх сімей.

Також делегації України та Словаччини обговорили можливість спільного кіновиробництва.