Перший заступник керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов представив громадськості Вінниччини нового голову обласної державної адміністрації Владислава Скальського.

«Владислав Скальський – це професіонал, готовий взяти на себе відповідальність за розвиток регіону. Впевнений, що новопризначений голова обласної державної адміністрації знає про першочергові проблеми регіону та ефективно їх вирішуватиме», – сказав Сергій Трофімов, вітаючи нового очільника області у залі засідань Вінницької ОДА.

Він зачитав присутнім указ Президента про призначення Владислава Скальського головою Вінницької облдержадміністрації та вручив йому посвідчення.

Сергій Трофімов зауважив, що завдяки зусиллям вітчизняних та іноземних інвесторів на Вінниччині створено понад 5 тисяч робочих місць. За його словами, нині приватні інвестори реалізують 67 довгострокових інвестиційних проектів у промисловості. В аграрному секторі області втілюється 85 інвестпроектів.

«Сприяння реалізації цих та інших інвестпроектів є одним із основних завдань новопризначеного голови ОДА», – зазначив перший заступник керівника Офісу Президента.

Також він підкреслив необхідність дотримання всіх екологічних вимог під час здійснення господарської діяльності та контролю з боку компетентних державних органів за дотриманням законодавства.

Серед найважливіших завдань Сергій Трофімов назвав і боротьбу з корупцією. «Звертаюся до всіх присутніх у залі керівників, посадовців: не допускайте проявів корупції. Для подолання корупції важлива не тільки своєчасна та незаангажована робота правоохоронних органів щодо виявлення і припинення фактів корупції, а й превентивні заходи з недопущення застосування незаконних схем і запровадження прозорості відповідних процесів», – наголосив він.

Зі свого боку новопризначений голова Вінницької облдержадміністрації подякував Володимиру Зеленському та всій команді Офісу Президента за довіру й підкреслив, що народ України вимагає змін.

Серед своїх першочергових пріоритетів голова Вінницької ОДА назвав примноження позитивних напрацювань, забезпечення чіткого стратегічного планування розвитку області та реалізацію пріоритетних інтегрованих проектів. «Таких проектів, що своїм втіленням дають змогу створити максимальну кількість самодостатніх економічних механізмів розвитку малого та середнього підприємництва, нових стандартів надання медичних, освітніх, адміністративних та інших послуг», – резюмував Владислав Скальський.

Довідка. Владислав Скальський народився у Вінниці. Закінчив Вінницький державний технічний університет за спеціальністю «Інженер-будівельник» та Національний університет «Києво-Могилянська академія» (магістр бізнес-адміністрування для топ-менеджерів). З 2016 року був заступником міського голови Вінниці.