Вперше в історії України європейська та євроатлантична інтеграція впроваджені в Програму діяльності Уряду. Про це заявив Прем’єр-міністр України на зустрічі з Міністром закордонних справ Латвійської Республіки Едгарсом Рінкевичсом. Глава Уряду додав, що Програма передбачає цілі та визначає чіткі показники їх успішного виконання.

Окрім цього, Олексій Гончарук зосередив увагу делегації Латвії на чотирьох пріоритетах українського Уряду. Серед них приватизація держпідприємств, відкриття ринку землі, демонополізація енергетичного ринку та розвиток інфраструктури. «В планах Уряду на найближчі 5 років відновити 24 тис. км доріг та побудувати 5 морських портів та 15 аеропортів», – сказав Прем’єр-міністр. Він додав, що для української влади важливою також є реформа судової системи. 

Міністр закордонних справ Едгарс Рінкевичс повідомив, що Латвія залишатиметься стратегічним партнером України в контексті європейської інтеграції. Він позитивно відзначив готовність Міністра юстиції та Генерального прокурора України активно займатися захистом прав та інтересів іноземних інвесторів і створювати сприятливі умови ведення бізнесу в Україні. 

Крім цього, пан Рінкевичс запевнив, що Латвія надалі здійснюватиме програми лікування та реабілітації українських військовослужбовців, зокрема, тих, які перебували у полоні у Російській Федерації.