Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук взяв участь у зустрічі Президента України Володимира Зеленського з представниками аграрної галузі щодо запровадження вільного обігу землі в Україні та проведення земельної реформи.

Учасниками зустрічі виступили представники всеукраїнських аграрних громадських організацій, галузевих асоціацій, фермерських господарств із різних регіонів України, малих та великих аграрних підприємств.

Президент зазначив, що найважливішими для запровадження якісної земельної реформи є думки тих, хто безпосередньо працює на землі. 

В ході наради обговорювали урядовий законопроект щодо відкриття ринку землі в Україні та його складові. Йшлось також про необхідність створення механізмів підтримки для фермерів. Окрім цього, аграрії висловили зауваження щодо суттєвих системних проблем із державними кадастрами природних ресурсів, яких практично не існує, тим паче в електронному вигляді. Проте за дорученням Глави Уряду протягом тижня було створено інтегровану систему баз даних на основі вже наявної інформації у реєстрах. 

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук зазначив, що земельна реформа готується ретельно, а відкриття обігу землі значно пришвидшить економічне зростання. Він додав, що для цього Уряд дуже активно працює над вирішенням дискусійних питань, які наразі існують. 

У зустрічі взяв участь Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов та профільний заступник Тарас Висоцький. Учасники наради наголосили, що важливо обмінюватися власними думками й баченням із цього питання для максимального узгодження дискусійних складових.