Сьогодні, 11 жовтня, в 60 будинку офіцерів м. Вінниця відбулись урочистості з нагоди Дня захисника України.

Захід відбувся за участі голови Вінницької обласної державної адміністрації Владислава Скальського, голови обласної Ради Анатолія Олійника, заступника Вінницького міського голови Миколи Форманюка та  представників командування Повітряних Сил Збройних Сил України. На урочистості запросили ветеранів Збройних Сил України, учасників бойових дій, військовослужбовців військових частин Вінницького гарнізону.

Звертаючись до присутніх, Владислав Скальський зазначив: «Вітаю всіх зі святом єдності, мужності та патріотизму, яке є символом вшанування глибоких українських традицій. День 14 жовтня об’єднує славетні українські свята – велике християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці та дні шани і пам’яті захисників рідної землі різних часів. В українській історії чимало звитяжних сторінок. І наш священний обов’язок пам’ятати про тих, хто загинув, піклуватися про їхні родини, пам’ятати про наших захисників, які боронять кордони на сході України, про волонтерів, які роблять все, що в їхніх силах. Користуючись нагодою, хочу подякувати вам, дорогі земляки. Дякую вам за мирне небо над Вінниччиною, за надійно захищений кордон Української держави, за можливість мирно працювати на благо нашої держави. Зичу вам міцного здоров’я, добра, удачі, нехай Покрова Пресвятої Богородиці завжди захищає вас і ваші родини!»

З нагоди свята за зразкове виконання службових обов’язків, мужність і професіоналізм кращим військовослужбовцям Повітряних Сил Збройних Сил України вручили відзнаки та грамоти від Міністра оборони України, Начальника Генерального штабу – Головнокомандувача ЗС України,  грошові премії та Почесні грамоти обласної адміністрації та обласної Ради, Вінницької міської ради.

Завершилися урочисті збори святковим концертом за участі творчих колективів Вінниччини.

З нагоди свята у фоє будинку офіцерів військово-історичним музеєм Повітряних Сил ЗС України була розгорнута тематична виставка до Дня захисника Вітчизни.