На цьому наголосив голова облдержадміністрації Владислав Скальський в ході щопонеділкової апаратної наради з керівниками структурних підрозділів ОДА.

Питання запровадження контролю за обігом деревини методом її електронного чіпування є, як ніколи, актуальним, адже такий контроль унеможливлює існування тіньового обігу деревини.

Керівник профільного підприємства ВОКСП «Облагроліс» Анатолій Іванець зазначив, що з 1 грудня планується на 100% впровадження електронного чіпування. Все залежить від строків поставки обладнання, яке виробляється закордоном.

Разом з тим, в області, крім підприємства «Облагроліс» та лісового і мисливського господарства системи Лісової агенції України, використовувати електронне чіпування повинні такі лісокористувачі, як військові, залізничники і дорожні господарства, які мають захисні насадження вздовж автомобільних і залізничних доріг та ряд інших підприємств, які також заготовляють деревину.

Виходячи з цього, Владислав Скальський дав доручення керівникам відповідних організацій звернутись до всіх лісокористувачів області із рекомендаціями запровадити електронне чіпування на цих підприємствах.