Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив спільне засідання членів делегацій парламентів країн-учасниць групи «Балтік плюс» у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). «Наш парламент завжди був відкритий і максимально налаштований на співпрацю з країнами, які прагнуть миру, розвитку та злагоди», – підкреслив Дмитро Разумков.

Голова Верховної Ради відзначив, що зустріч у Страсбурзі з головами парламентів країн групи  «Балтік плюс» була плідною, та подякував за сталу позицію щодо підтримки України у збереженні її територіальної цілісності та захисту кордонів. «Ми розуміємо, що це спільні виклики, які стоять перед нашими державами», – наголосив він.

За словами Дмитра Разумкова, у ПАРЄ наявні дуже небезпечні тенденції. «Повернення російської делегації без виконання жодної резолюції, на яких наполягала ПАРЄ, – це фактично можливість поставити під загрозу базові принципи цієї організації. На жаль, не всі держави зайняли послідовну позицію з цього питання», – зауважив він.

Звертаючись до членів делегацій, Голова Верховної Ради підкреслив, що лише об’єднавши зусилля, можна досягати цілей і зберегти задекларовані принципи Ради Європи.

Дмитро Разумков нагадав про можливу перспективу розширення групи «Балтік плюс» за рахунок нордичних держав. «Зараз ведуться перемовини, і сподіваюсь, що ці країни долучаться до процесу. У такому форматі можливо напрацювати базові ідеї та принципи, які в подальшому будуть перетворені на конкретний план дій», – сказав він. 

Голова Верховної Ради також підкреслив, що в питаннях захисту інтересів України та її партнерів представники різних політичних сил в Україні працюють на спільний результат.