Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив 12-ту сесію Парламентської асамблеї ГУАМ.  У своєму вступному слові він наголосив на готовності України і, зокрема, Парламенту нового скликання до поглиблення співпраці з державами-членами ГУАМ на міжпарламентському рівні.

«Хочу подякувати за ту сталу підтримку територіальної цілісності України протягом багатьох років та розуміння тих процесів, що наразі відбуваються в нашій державі. Для нас це дуже важливо, і ми готові докласти максимум зусиль, щоб конструктивно та дієво розвивати Організацію та міжпарламентські відносини наших країн», - зазначив Дмитро Разумков.

Голова Парламенту також звернув увагу учасників сесії на те, що питання захисту державних кордонів залишається пріоритетним для Верховної Ради. «Ми сьогодні знаходимось у досить важкому становищі, адже Україна бореться за свою територіальну цілісність. Ми докладаємо максимум зусиль  для розв’язання цієї проблеми і вважаємо дипломатичний шлях єдиним можливим. Держава дотримується сталого курсу на якомога швидше досягнення цієї мети, однак є червоні лінії, які ми не можемо перейти. Не може бути торгівлі своїми територіями - це принципово. Адже немає нічого більш цінного, ніж громадяни держави та земля, на якій ми живемо», - підкреслив Голова Верховної Ради.

Дмитро Разумков запевнив учасників 12-ої сесії ПА ГУАМ у прагненні до розширення співробітництва у багатьох сферах: «Ми могли б створити більш вигідні умови для співпраці наших держав з питань, що становлять спільний інтерес, зокрема, залучення інвестицій, обміну досвідом. Сподіваюсь, що це дасть можливість поглибити співпрацю в рамках Організації у сфері економіки».