Сьогодні, 6 грудня, в рамках відзначення в області Дня Збройних Сил України, традиційно на Європейській площі міста Вінниці, відбулося урочисте покладання квітів та вінків до Меморіалу Слави, пам’ятного знаку «Загиблим воїнам АТО, Героям Небесної Сотні» та мультимедійної Стели Пам’яті.

У заході взяли участь керівники області та міста, представники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, депутатський корпус обласної Ради, учасники антитерористичної операції на сході України, військовослужбовці Збройних Сил України, громадські активісти, мешканці та гості міста, представники засобів масової інформації регіону.

Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання пам'ять військовослужбовців і мирних громадян України, які загинули на Сході держави, захищаючи рідну землю. По завершенню хвилини мовчання оркестр виконав Державний Гімн України, а салютна група – символічний п’ятикратний залп холостими набоями.

Взвод Почесної варти командування Повітряних Сил у супроводі військового оркестру пройшов почесним строєм по Європейській площі, віддаючи шану полеглим Героям.

За 28 років існування армія незалежної України пройшла складний шлях становлення, реформування та розвитку. Найважчим і найтрагічнішим випробуванням на шляху розбудови українського війська стала агресія на Сході України. Наперекір старанням агресора у ході боїв за визволення Донбасу народилася нова армія, якою по праву пишається український народ.

Під час проведення антитерористичної операції тисячі воїнів проявили найкращі риси захисників Вітчизни. 55 військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань за виняткову мужність, проявлену в боротьбі за незалежну Українську державу, удостоєні високого звання “Герой України”.  Український народ платить надзвичайно велику ціну за право жити у вільній, єдиній державі – понад дві тисячі шістсот воїнів  загинули в боях за незалежність та територіальну цілісність України. 

Нагадуємо, що з нагоди 28-ї річниці Збройних Сил України, сьогодні, о 15.00 год., відбудуться урочисті збори та святковий концерт у 60 будинку офіцерів. Запрошуємо долучитися до участі!