Голова Верховної Ради Дмитро Разумков взяв участь у третьому Українському Жіночому Конгресі і виступив у рамках Дискусійної платформи “Гендерний вимір реформ в Україні. Міжнародні тренди політики рівних можливостей”.

Голова Парламенту зауважив, що Верховна Рада ІХ скликання уже зробила стрімкий ривок стосовно забезпечення гендерної рівності серед народних депутатів. “У минулому скликанні було лише 12% жінок. Зараз ми бачимо дзеркальну цифру - 21%. Це серйозний показник, але впевнений, що загалом у політиці жінок ще більше”, - зазначив він.

Дмитро Разумков також підкреслив, що жінки завжди приймали важливі рішення і були учасницями великої політики. “Близько 20% Комітетів наразі очолюють жінки, і ми бачимо пряму кореляцію із загальною кількістю колег-депутаток. Парламент намагається забезпечувати рівні можливості для жінок та чоловіків. Сподіваюсь, що так буде не лише в минулому та сьогоднішньому, а й у майбутніх скликаннях Верховної Ради”, - наголосив він.

Голова Парламенту також зазначив, що тенденції до посилення гендерної рівності будуть відображені у Виборчому кодексі, який було направлено Президентом на доопрацювання. За його словами, є також низка інших законодавчих актів, в яких необхідно закріпити позицію рівного представництва.

“Якщо ми рухаємося тим шляхом, який уже пройшло багато європейських країн, то ми маємо прийти принаймні до показника “40 на 60”. До того ж, часто більш жорстка, принципова, конструктивна позиція спостерігається саме у політичних підходах наших жінок-колег. Мені приємно працювати з ними -  це іноді стримує в емоційному плані і додає конструктиву в роботі”, - акцентував Дмитро Разумков.