Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп і закликав народних депутатів відкласти політичні складові і продемонструвати консолідовану роботу щодо викликів, які сьогодні стоять перед Україною та всім світом.

«Сьогодні ми вводимо певні обмеження. Зараз потрібно зробити все можливе на випередження (епідемії), щоб в Україні не сталося того, що ми зараз бачимо в багатьох країнах Європи та Азії. Тому вважаю всі заходи, запропоновані РНБО та Президентом своєчасними і такими, що відповідають викликам часу», - підкреслив Голова Парламенту.

Дмитро Разумков також виступив із пропозицією провести 17 березня з 8 до 10 ранку позачергове засідання Верховної Ради і розглянути на ньому питання змін до календарного плану роботи Парламенту та законопроект щодо боротьби з коронавірусом. «Найближчим часом відповідний законопроект буде внесено на розгляд Парламенту. Ним передбачено цілий комплекс заходів, що прямо допомагатиме різним гілкам влади у боротьбі з коронавірусом», - зазначив він і звернувся до учасників Погоджувальної ради дати дозвіл для запрошення представників інших відомств та установ на позачергове засідання Парламенту.

«Як ви знаєте, наразі обмежено доступ до будівель Верховної Ради, проте це не впливає на відкритість нашої роботи. Телеканал «Рада» транслюватиме усі пленарні засідання та засідання комітетів, тому ми залишаємося максимально відкритими до суспільства», - наголосив Дмитро Разумков.

Щодо змін до календарного плану роботи Верховної Ради Голова Парламенту запропонував змінити черговість пленарних та комітетських тижнів і на період до 3 квітня перейти у режим роботи в комітетах. «Кошти, що передбачені на депутатську діяльність, будуть направлені до резервного фонду для забезпечення діяльності Апарату, нардепів та, в разі необхідності, на інші необхідні для держави напрями фінансування», - зауважив Голова Верховної Ради.

Дмитро Разумков також висловив сподівання, що Парламент зараз продемонструє єдність. «Ми маємо серйозний виклик для держави, і сподіваюсь, що разом з державою Парламент гідно його  витримає», - підкреслив він.