На виконання Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13.03.2020 "Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13.03.2020 № 288-р "Про тимчасове закриття деяких пунктів пропуску через державний кордон та пунктів контролю і припинення в них пішохідного сполучення" було прийнято рішення про тимчасове закриття з 00 год. 00 хв. 16 березня 2020 року деяких пунктів пропуску та пунктів контролю, а також про тимчасове припинення з 00 год. 00 хв. 16 березня 2020 року пішохідного сполучення в пунктах пропуску для автомобільного сполучення, які функціонуватимуть.

Також розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14.03.2020 № 287-р "Про тимчасове обмеження перетинання державного кордону, спрямоване на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" прийнято рішення:

  1. Тимчасово закрити з 00 год. 00 хв. 16 березня до 3 квітня 2020 року пункти пропуску через державний кордон для міжнародного пасажирського сполучення, за виключенням здійснення перевезень осіб з метою забезпечення захисту національних інтересів або у зв'язку з виконанням міжнародних зобов'язань, а також представників дипломатичних установ та гуманітарних місій:
  2. міжнародний пункт пропуску для повітряного сполучення «Хмельницький»;
  3. міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Болган»;
  4. міждержавний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Велика Кісниця»;
  5. міждержавний пункт пропуску для поромного сполучення «Цекинівка»;
  6. місцевий пункт пропуску для автомобільного сполучення «Грабарівка»;
  7. місцевий пункт пропуску для автомобільного сполучення «Студена»;
  8. місцевий пункт пропуску для річкового сполучення «Велика Кісниця»;
  9. місцевий пункт пропуску для річкового сполучення «Цекинівка»;
  10. місцевий пункт пропуску для річкового сполучення «Ямпіль».
  1. Тимчасово заборонити з 00 год. 00 хв. 16 березня до 3 квітня 2020 року перетин державного кордону на в'їзд в Україну для іноземців та осіб без громадянства, за винятком тих, які мають право постійного або тимчасового проживання на території України, водіїв та обслуговуючого персоналу вантажних транспортних засобів, членів екіпажів, бригад, та, за погодженням Міністерства закордонних справ України, представників офіційних міжнародних місій, організацій тощо (погодження здійснюватиметься Адміністрацією Держприкордонслужби) в наступних пунктах пропуску:
  2. міжнародний пункт пропуску для повітряного сполучення «Вінниця»;
  3. міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Могилів-Подільський»;
  4. міжнародний пункт пропуску для залізничного сполучення «Могилів-Подільський»;
  5. міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Бронниця»;
  6. міжнародний пункт пропуску для поромного сполучення «Ямпіль».