2 квітня 2020 року за дорученням Прем'єр-міністра України в Офісі Віце-прем'єр-міністра з європейської та євроатлантичної інтеграції України створений єдиний механізм координації надання Україні міжнародної допомоги у протидії поширенню коронавірусу.

“Інформація про потреби для протидії коронавірусу буде збиратися в одній точці. Ми переорієнтовуємо наявні ресурси нашого Офісу та ще кількох організацій, щоб максимально швидко опрацювати ці дані та залучити всі доступні можливості для якнайшвидшого задоволення невідкладних потреб протидії поширенню коронавірусу в Україні”, - коментує Вадим Пристайко.

Віце-прем'єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції України також додав, що такий інструмент взаємодії дозволить прискорити комунікацію України з міжнародними партнерами та організаціями, які готові надавати допомогу, включаючи гуманітарну, фінансову та матеріально-технічну. 

“Закликаю усі органи центральної влади негайно зібрати та надіслати нам інформацію про всі потреби, які дозволять запобігати поширенню коронавірусу та забезпечити належне лікування тим, хто уже захворів. Включно із засобами захисту для медичних працівників, які перебувають на передовій боротьби з епідемією”, - додає Вадим Пристайко.

Довідково

Збір даних буде відбуватися централізовано через державні та місцеві органи, включаючи МОЗ, ДСНС до складу яких входять госпіталі, центри надання допомоги та інші підрозділи. З метою запобігання дублювання інформації її збір відбуватиметься в Офісі Віце-прем'єр-міністра з європейської та євроатлантичної інтеграції України (https://eu-ua.org/)